Tigrčki smo v okviru teme “Moj kraj nekoč in danes” spoznavali pripravo hrane in način prehranjevanja v starih časih. Ugotovili smo, da včasih ni bilo veliko trgovin in zato so morali znati hrano predelovati doma. Izdelali smo maslo, pri čemer smo si pomagali z električnim mešalnikom, v preteklosti pa so to težaško delo opravljali na roke. Prav tako smo si pri peki kruha pomagali z avtomatom, ki nam je delo precej olajšal, ročno izdelan kruh pa je še vedno najboljši! Pripravili in okušali smo tudi druge jedi, ki so jih naši stari starši jedli v mladosti – na primer kislo mleko, za posladek za jabolčne krhlje ali po domače “škundre”. Ko smo si ogledali film Kekec pa smo videli, da so jedli kar vsi iz ene sklede in to smo morali nujno poizkusiti! Skuhali smo si koruzne žgance ter jih pojedli z lesenimi žlicami. Zelo smo se zabavali, otroci pa so recepte iz vrtca pridno preizkušali s pomočjo staršev tudi doma!
- Peka kruha na sodoben način
- Ali se nam bo mleko skisalo?
- Uspelo je! Smetan’co namažemo na kruh…
- Nastaja maslo..
- Tudi brez marmelade je odlično!
- Žgance smo skuhali kar v igralnici
- Z ocvirki…
- …pa še z mlekom.
- ..in jih polepšali s čipko.
- Izdelovali smo glinene posode..