NA GRADU

NA GRADU

Zadnji mesec smo v skupini Sovice raziskovali življenje na gradu. Fantje so se navdušili nad vitezi, deklice pa je prevzel blišč perlic, biserov in draguljev.

Potem, ko so si otroci izdelali vsak svoje pripomočke (meče, ščite, krone in nakit), so izdelovali še gradove iz lego in duplo kock. Skupaj smo naredili velik grad, v katerem je zaživela igra vlog.

Prebrali smo veliko knjig na to temo, otrokom pa sta bili najbolj všeč zgodba o Erazmu Predjemskemu in Prepovedana ljubezen (legenda o nastanku Cerkniškega jezera).

Na fotografijah so si otroci ogledali veliko različnih gradov, nekatere od njih tudi poznajo (Ljubljanski grad, Predjamski grad in grad Snežnik)

.

Slednjega smo si ogledali na našem zaključnem izletu, ki so ga otroci komaj čakali. Že sama vožnja z avtobusom je bila posebno doživetje. Še bolj jih je navdušila notranjost gradu (živali, viteška oprema, pohištvo). Sprehodili smo se tudi po čudoviti grajski okolici. Seveda so otroci komaj čakali, da pomalicajo svoje sendviče iz nahrbtnika.

Dan je prehitro minil in polni vtisov smo se morali vrniti proti Cerknici.

Skip to content