Od zrna do kruha

Od zrna do kruha

V skupini Tigrčki sva strokovni delavki, Jerneja in Vlasta, na pobudo otrok začeli s temo ”Od zrna do kruha”. Prvo vprašanje se je porodilo: ”Kako in iz česa kruh sploh nastane?” Naleteli smo na različne, a zanimive informacije in ker smo temo črpali še iz daljne preteklosti, je bilo vse še bolj zanimivo.

Za začetek smo si ogledali film Društva Klasje, ki prikazuje celoten potek od sejanja, pa do končnega izdelka. Spoznavali smo orodja in ostale pripomočke, poimenovali žita in vrste moke, spoznavali potek dela na polju in mlinu, poklice. Za konec smo izdelali plakat.

K projektu smo povabili tudi starše, stare starše in znance. Odziv je bil zelo dober. Otroci so od doma prinašali različne vrste žita in moke, orodja, različne pripomočke, knjige, recepte, pesmice in ker se je tega veliko nabralo, smo se odločili in naredili razstavo.

V prazničnem decembru smo z ga. Ančko in ga. Ivanko mesili, oblikovali in pekli pujske in potico. S temi dobrotami smo pogostili tudi starše. Obiskala nas je tudi Svitova mama in z nami spekla kruh, katerega smo pojedli ob topli krušni peči naše kuharice Irene.
Zapisala Vlasta Ivančič

Skip to content