Odgovori na vprašanja in prošnja za izpolnitev vprašalnika

Spoštovani starši.

Hvala vsem, ki ste že izpolnili vprašalnik glede prisotnosti otrok. Vse ostale prosim, da če je le mogoče, vprašalnik izpolnete do jutri. Na podlagi informacij bomo namreč razporedili strokovne delavce in organizirali obvezno testiranje za zaposlene.

Tisti, ki ste že odgovorili na vprašalnik, ste postavili tudi nekaj vprašanj. Menim, da so dogovori pomembni za vse.

Starši, ki v času prvomajskih praznikov ne boste koristili varstva, ne boste opravičeni plačila (razen prehrane kot običajno ob odsotnosti). Plačila ste namreč opravičeni le, če je vrtec zaprt (sklep vlade).

Od 26. 4. do 30. 4. 2021 bodo odprte vse enote razen Rakek – šola. Varstvo za prisotne otroke iz skupine miške bo organizirano v enoti Rakek (vrtec).

Otroci bodo v času prvomajskih počitnic združeni v začasne “mehurčke”. Pri tem ne bo prehajanja (lahko pride le do tega, da se združita dva majhna “mehurčka” ali razdruži en večji). Število otrok v skupini bo v večini primerov manjše kot običajno. V vrtcu imamo skrbno vodeno evidenco o otrocih v posameznih igralnicah.

Nekateri starši še ne veste kako bo z vašim delom prihodnji teden, saj čakate še na odločitve vlade glede sproščanja ukrepov. Če predvidevate, da boste verjetno potrebovali varstvo, prijavite otroka – kasneje ga lahko odjavite preko elektronske pošte za javljanje odsotnosti. Osebno menim, da bo naša regija prihodnji teden uvrščena v oranžno fazo, torej bo odprto tisto kar je odprto ta teden v osmih regijah.

Ob koncu imam še prošnjo, da ohranimo medsebojni dialog. V kolikor vas pri delu vrtca kaj moti, se obrnite na ustrezno osebo. V primeru, da gre za vašega otroka v oddelku, se lahko obrnete na vzgojitelja. V kolikor gre za organizacijo dela v vrtcu, se lahko obrnete name. Verjetno se ne bomo v vsem strinjali, verjetno bodo določene želje in potrebe neuresničene zaradi veljavnih odlokov. A vendarle, preko socialnih omrežij bo reševanje še toliko manj uspešno. Ravno danes sem bil seznanjen, da se ustvarja zaprta facebook skupina, katere povod so omejitve pri uveljavljanju nujnega varstva v začetku meseca aprila. Avtorje te skupine vabim na pogovor, da izmenjamo informacije in mnenja. Na podlagi pogovora lahko začrtamo nadljnjo pot reševanja odprtih problemov.

Lep pozdrav.

Ravnatelj:

mag. Gvido Cigale, univ. dipl. psih.

Skip to content