SRNICE NA JESENSKI TRŽNICI

SRNICE NA JESENSKI TRŽNICI

Zadnji teden v oktobru je bil pri Srnicah v znamenju JESENSKE TRŽNICE.

Nanjo smo se res dobro pripravili. V vrtec smo prinesli veliko jesenskih pridelkov, ki smo si jih najprej dobro ogledali ter jih poimenovali. Vse smo razvrstili v dve gajbi, v eno sadje, v drugo pa zelenjavo. Pridelke smo smo oddali branjevkam.

Nato smo odšli do zlato obarvanih javorjev v bližini vrtca, kjer smo nabrali najlepše jesenske listke, s katerimi bomo plačevali na tržnici, pripravili pa smo si tudi košarice, kamor bomo shranili nakupljene dobrote.

Bilo je zgodnje jutro, še tema, ko so zadnji petek v oktobru  branjevke začele postavljati tržnico in na stojnice zlagale košare, polne zrelega sadja in gajbice, napolnjene z zdravo domačo zelenjavo. Na stojnicah in balah ni manjkalo prav ničesar, še raznovrstne buče, velike in male, okrogle in podolgovate, rumene, zelene in oranžne so našle svoje mesto. Kmalu zatem so postavili še stiskalnico za jabolčni sok. Ko je sonce že ogrelo čudovit jesenski dan, je zadišalo še po kostanju.

Nismo več zdržali v igralnici, odpravili smo se nakupovat. Najprej smo si ogledali, kako nastane jabolčni sok. Kupili smo ga dva vrča. Res je bil okusen. Nato smo pri branjevkah izbirali najlepše sadje in zelenjavo. Pozorni smo bili na ceno, jabolka so bila poceni, 1 listek, za slivo pa je bilo potrebno odšteti nekaj več. Na koncu smo se odpravili še do prodajalca kostanja, kjer smo kupili kostanj za celo skupino.

Bilo nam je lepo, toplo, predvsem pa je bilo zelo okusno.

 

 

 

 

Skip to content