TRADICIONALEN SLOVENSKI ZAJTRK NA ENOTI RAKEK-ŠOLA …

TRADICIONALEN SLOVENSKI ZAJTRK NA ENOTI RAKEK-ŠOLA …

… je potekal več dni in bil obogaten z različnimi obiski.

Borisova in Oskarjeva mama je prinesla mlin, koruzo in piro. Prikazala nam je kako nastane moka (koruzna in pirina). Iz pirine moke smo nato zamesili testo in si naredili vsak svoj hlebček kruha.

Iz Čebelarskega društva Rakek sta nam g. Miro Juvančič in ga. Vida Winkler prikazala življenje in delo čebel. Podarili so nam tudi med.

Poslušali smo prirejeno glasbeno pravljico »Jabolko«. Tako kot je jabolka razrezal in razdelil ježek v pravljici, smo si jih razrezali in razdelili tudi mi. Ampak mi smo si jih izboljšali s cimetom, medom in sladkim grehom.

Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka smo si pripravili malo drugačne pogrinjke.

Skip to content