V tednu od 11. novembra do 15. novembra smo v Vrtcu Martin Krpan Cerknica obeleževali »teden slovenske hrane«. Namen tedna slovenske hrane je spodbuditi večje naročanje, nakupovanje in uživanje slovenske, lokalno pridelane hrane, promovirati slovenske tradicionalne jedi ter spodbuditi zdrav način prehranjevanja. Teden slovenske hrane naj bi prispeval k še boljšemu sodelovanju vseh, ki so vključeni v verigo preskrbe s hrano in k boljši promociji slovenske hrane ter večjemu spoštovanju hrane in naravnih virov, potrebnih za njeno proizvodnjo. V sklopu tedna slovenske hrane smo tudi v vrtcu Martin Krpan Cerknica izvajali različne dejavnosti povezane s proizvodnjo hrane in spoznavanjem tradicionalnih slovenskih živil in jedi. Otroci so si lahko ogledali postopek stiskanja jabolk in izdelave jabolčnega soka, sok pa so lahko tudi poizkusili. Otroci iz skupine RIBICE so spoznavali slovenska tradicionalna žita. Otroci iz skupine MEDVEDKI so pekli kruhove parklje. Otroci iz skupin LEVČKI, MEDVEDKI, SOVICE in LISIČKE so spoznali postopek izdelave masla in maslo sami izdelali. V petek, 15. novembra smo teden slovenske hrane zaključili z obeležitvijo tradicionalnega slovenskega zajtrka. Zajtrk je bil sestavljen iz osnovnih slovenskih tradicionalnih surovin: mleka, masla, medu, kruha in jabolka. V celotnem tednu so otroci in zaposleni pri kosilu uživali slovenske tradicionalne jedi iz velikega deleža slovenskih in lokalnih sestavin ter spoznavali regijo izvora posameznih jedi: vipavska jota, šelinka, skutni štruklji, pražen krompir, pečenica, dušeno kislo zelje, piščančji ajmoht, ajdovi žganci, orehova potica, idrijski žlikrofi in druge.