Aktivni sprehod – 23. oktober

Aktivni sprehod – 23. oktober

Potreba po gibanju je otrokova primarna potreba, zato smo zadnje lepe jesenske dneve izkoristli za daljši AKTIVNI SPREHOD proti jezeru. Na pot smo se odpravili takoj po zajtrku, saj nas je čakala za naše razmere dolga pot. Všeč nam je bilo, da smo lahko po makedamski poti prosto tekali, vendar smo morali biti tudi previdni, saj se je bilo potrebno nekajkrat umakniti traktorjem. Med potjo smo opazovali spremnjeno naravo, obarvano listje, ptice,…

Potreba po gibanju je otrokova primarna potreba, zato smo zadnje lepe jesenske dneve izkoristli za daljši AKTIVNI SPREHOD proti jezeru. Na pot smo se odpravili takoj po zajtrku, saj nas je čakala za naše razmere dolga pot. Všeč nam je bilo, da smo lahko po makedamski poti prosto tekali, vendar smo morali biti tudi previdni, saj se je bilo potrebno nekajkrat umakniti traktorjem. Med potjo smo opazovali spremnjeno naravo, obarvano listje, ptice,… Upali smo tudi, da bomo odkrili tudi kakšno žival, ki se pripravlja na zimo, zato smo ves čas iskali veverice, ježke,…in nekateri so jih z malo domišljije tudi opazili ali slišali. V grmovju smo nabrali tudi šipek in lepo vejo srobota.

Na koncu naše poti, smo bili že pošteno utrujeni. Na podrtem električnem drogu smo si najprej odpočili, nato pa smo si privoščili sadno malico. Daleč od vrtca smo se še nekaj časa prosto igrali in ugotovili, da se v pesek tudi imenitno riše s kamenčki, paličicami ali kar s prstki. Ko smo se vračali v vrtec, smo na njivi znancev spulili še debelo repo, ki smo jo naslednji dan okusili v vtrcu in spoznali zgodbico: DEBELA REPA.

Otrokom je bil tak sprehod všeč in si želijo, da bi bila jesen še dolgo topla in brez padavin, da bi si take sprehode lahko še večkrat privoščili.

Skupina »ZAJČKI«

aktivnisprehod1 - Aktivni sprehod - 23. oktober

aktivnisprehod2 - Aktivni sprehod - 23. oktober

aktivnisprehod3 - Aktivni sprehod - 23. oktober

aktivnisprehod4 - Aktivni sprehod - 23. oktober

aktivnisprehod5 - Aktivni sprehod - 23. oktober

aktivnisprehod6 - Aktivni sprehod - 23. oktober

Skip to content