Eden izmed otrok je prinesel v vrtec bučo. Ob ogledu buče smo prišli na idejo, da bi lahko pripravili bučnojuho. Kako? Otroci so na spodbudo prinašali v vrtec recepte. Izbrali smo recept, ki je bil otrokom razumljiv inenostaven. K sodelovanju smo povabili tudi kuharico Ireno, ki nam je pomagala pri pripravi juhe.
Eden izmed otrok je prinesel v vrtec bučo. Ob ogledu buče smo prišli na idejo, da bi lahko pripravili bučnojuho. Kako? Otroci so na spodbudo prinašali v vrtec recepte. Izbrali smo recept, ki je bil otrokom razumljiv inenostaven. K sodelovanju smo povabili tudi kuharico Ireno, ki nam je pomagala pri pripravi juhe. Otroci soaktivno sodelovali pri rezanju buče,pri odstranjevanju semen (le ta smo pripravili za sušenje) pri pripravi miz inrazdeljevanju juhe. Naredili smo jesenski pogrinjek in na gostijo povabili tudi goste.
Uauu, kako je slastna juha…..so komentirali otroci. In res je bila…
PETELINČKI smo za vas pripravili recept naše juhe iz hokaido buče:
- VODA 1 l
- JUŠNA KOCKA
- BUČA
- ČEBULA
- OLIVNO OLJE 3žlice
- SOL
- PETERŠILJ
- KISLA SMETANA
Bučo očistimo, narežemo na kocke in skuhamo v vodi.
Čebulo olupimo in sesekljamo.
V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo.
Dodamo kuhano bučo ter vse skupaj pražimo nekaj minut.
Zalijemo z vodo. Kuhamo 5 minut.
Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo začimbe….dober tek!!