BOLEZENSKA STANJA PRI OTROCIH V OBDOBJU, KO SE V DRŽAVI POJAVLJAJO POSAMIČNI PRIMERI COVID-19

V obdobju, ko se v državi pojavljajo posamični primeri COVID-19 izvajamo poostrene preventivne ukrepe. Za dodatna pojasnila glede bolezenskih stanj smo se obrnili tudi na lokalnega pediatra. Glede na priporočilo NIJZ, ki pravi, da v vrtec sodi le zdrav otrok, bomo izvajali sledeče ukrepe:

 

• Otrok brez povišane telesne temperature in brez dodatnih znakov za okužbo dihal (kašelj, slabo počutje) se lahko normalno giblje v vrtcu.

• Če bo otrok imel povišano temperaturo v vrtcu (izmerjena temperatura pod pazduho nad 37,2 °C) vas bomo poklicali, da pridete po otroka.

• Otroka, ki ima sum na okužbo dihal (izcedek iz nosu ali kašelj brez povišane temperature, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, težko dihanje), bomo poslali domov. Svetujemo posvet pri izbranem pediatru, saj mi nismo zdravstveni delavci in ne vemo za kakšno okužbo gre.

• Otrok, ki ima vročino, je bruhal ali imel drisko mora biti doma še najmanj 24 ur po prenehanju simptomov (primer, če otrok v vrtcu popoldne dobi vročino, naslednji dan ne sme v vrtec, kljub temu, da zjutraj nima vročine).

• Ob pojavu bolezenskih znakov vam svetujemo, da se posvetujete z izbranim pediatrom.

 

Ko vas pokličemo, da pridete po otroka vas prosimo, da pridete v najkrajšem možnem času, saj bo v nasprotnem primeru moral otrok v izolacijsko sobo (kar pa lahko povzroči pri otroku še dodaten stres).

 

Prosimo za razumevanje ob sprejetih ukrepih, saj je naš namen predvsem zaščititi vse otroke ter zaposlene v vrtcu.

 

 

OPZHR                                                                                               RAVNATELJ

Neža Nježič Zajc                                                                                mag. Gvido Cigale, univ. dipl. psih.

Skip to content