Organizacija dela od 26. 6. 2020 dalje

V zadnjih dneh se je znova povečalo število okužb z virusom COVID-19. Glede na to, da se je pokazalo, da je v času povečanih migracij (letni dopust) povečana nevarnost vnosa okužbe, smo se v vrtcu odločili, da ponovno uvedemo ukrep zmanjšanega združevanja skupin s 26. 6. 2020. V Enoti Cerknica bomo  otroke, ki prihajajo v vrtec pred 6.30 in odhajajo po 15.30 ponovno združili v eno skupino. Pri ostalih skupinah bomo naredili manjše skupke (»družine«) skupin, ki se bodo medsebojno kombinirale, ne bodo pa se kombinirale z drugimi skupinami. Na ta način bomo omejili število stikov skladno z možnostmi. Skladno z možnostmi bomo podoben sistem oblikovali tudi na enotah (na enotah je sicer že pomemben preventivni dejavnik manjše število otrok). Od 13. 7. dalje, ko bodo otroci združeni v Enoti Cerknica bo izdelan sistem minimalnega združevanja tudi za otroke iz enot.

Starše otrok, ki običajno pripeljete otroke pred 6.30 ali pridete iskat po 15.30 bodo strokovni delavci povprašali o bivalnem času v poletnem času, ostale starše pa naprošamo, da nas obvestite v kolikor bo vaš otrok prihajal v vrtec pred 6.30 ali odhajal po 15.30.

Rad bi vas opomnil, da v vrtcu še vedno veljajo ukrepi obvezne uporabe maske ob prihodu in odhodu, razkuževanja rok (odrasli) oziroma umivanja rok (otroci).

 

Zahvaljujem se vam za dosedanje razumevanje in vas naprošam, da pri preventivi sodelujemo tudi vnaprej.

 

 

Ravnatelj

mag. Gvido Cigale, univ. dipl. psih.

Skip to content