KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Dan se za dnevom vrsti, za dnevi vrstijo se leta. (J. Menart)

V vrtcu na Rakeku je minilo že veliko razigranih, lepih, pestrih, neumornih let, ki so jih skupaj z vzgojiteljicami preživeli otroci. Ti otroci so sedaj že starš; in njihovi otroci so letos maja doživeli veliki dogodek. Štirideseti rojstni dan našega vrtca. Vas zanima kako smo se imeli?  Nekako takole je šlo…

Dan se za dnevom vrsti, za dnevi vrstijo se leta. (J. Menart)

V vrtcu na Rakeku je minilo že veliko razigranih, lepih, pestrih, neumornih let, ki so jih skupaj z vzgojiteljicami preživeli otroci. Ti otroci so sedaj že starš; in njihovi otroci so letos maja doživeli veliki dogodek. Štirideseti rojstni dan našega vrtca. Vas zanima kako smo se imeli?  Nekako takole je šlo…


Vsak dan smo strokovne delavke in razigrani otroci hiteli hiteli. Eni smo imeli »Palčka bralčka«, drugi telovadbo, tretji smo ustvarjali za razstavo, najmlajši pa odšli ven na opazovalni sprehod. Z otroki smo si ogledali lutkovno predstavo »Kdo je napravil Vidku srajčico«, po hodniku in igralnicah je odmevala glasba, dogajale so se različne ustvarjalne dejavnosti; barvali smo kamenje, lepili rožice, ter seveda najglavnejše – nekega jutra v vrtcu dočakali “torto velikanko”!

40.let vrtca rakek0127 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0126 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0124 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0122 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0121 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Vsi smo bili v pričakovanju velikega dne. Kdo bo nastopal? Kaj bodo pokazali? Kako se bodo odzvali otroci? Da bi vse dobro potekalo smo izvedli »generalko«, kjer smo odpravili še nekaj tehničnih težav. Potem pa je šlo za res… praznovanje se je lahko začelo.

40.let vrtca rakek0101 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0102 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0103 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0105 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0106 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

40.let vrtca rakek0107 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Na sončno sredo, se je na parkirišču pred vrtcem začelo uradno praznovanje vrtčevskega 40. rojstnega dne. Najstarejši otroci so otvorili prireditev s krajšo deklamacijo pesmi o vrtcu, potem pa sta sledila pozdravni nagovor ravnatelja in župana. Župan nam je zaželel, da bi kmalu lahko praznovali tudi otvoritev novega vrtca v Cerknici.

40.let vrtca rakek0109 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Napovedovalka je povabila najmlajše otroke naj »zažagajo« ob spremljavi kitare. Malo prestrašeni, vendar vztrajni, so malčki odplesali in odpeli pesmico Žiga žaga. Poželi so velik aplavz. Na plakatu se je ta čas naslikala oranžna polkrožna črta.

40.let vrtca rakek0110 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Že se je zaslišala glasba, ki je napovedala nastop malo starejših, ki so rajali na Ples prijateljstva. Ob njihovem nastopu se je naslikala modra črta. Le kaj je s temi črtami?, so se verjetno spraševali naši gledalci.

40.let vrtca rakek0112 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Pričel se je že nastop tretje skupine. Pesem Zajček al’ se ne bojiš? so prikazali skozi zanimivo koreografijo. Za seboj so pustili naslikano rdečo črto.

40.let vrtca rakek0113 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Potem pa smo odšli v Afriko in odplesali ples banan. O banana nana nana, jaz te jem,… Seveda, nova črta in z njo rumena barva.

40.let vrtca rakek0114 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Iz Afrike pa na Antarktiko, brr kako je zazeblo. Komaj so že čakali, da pridejo na vrsto otroci, ki obiskujejo vrtec v šoli. Predstavili so se plesom Pingvini. Na plakatu pa se je naslikala zelena črta.

40.let vrtca rakek0115 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Še zadnji so nastopili naši najstarejši otroci, ki so sestavili koreografijo na pesem Lepo je na kmetiji. Gledalci so navdušeno ploskali in naslikala se je še zadnja črta, tokrat v vijoličnem odtenku.

40.let vrtca rakek0117 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Pa smo naslikali mavrico do konca. Tako kot pravi naš moto: Skupaj tkemo mavrico pristnega otroštva.

40.let vrtca rakek0118 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Zapeli smo še pesem Vse najboljše in po velikem aplavzu so vsi otroci dobili sladoled.

40.let vrtca rakek0120 - KAKO SMO TKALI MAVRICO v enoti Rakek

Ob prijetni glasbi smo še malo poklepetali, otroci so rajali, potem pa  začeli skupaj s starši počasi odhajati domov. Praznovanje se je zaključilo v prijetnem vzdušju, ki se ga bomo še dolgo spominjali.

Ljuba Mulec, Hana Kavčič in Tina Cigale

Skip to content