Kekčeve dogodivščine – teden otroka

Kekčeve dogodivščine – teden otroka

V skupinah 5-6 let smo Teden otroka namenili Kekcu in njegovim dogodivščinam. Otroci so se srečevali na različnih delavnicah, kjer so se družili ter ustvarjali.

V skupinah 5-6 let smo Teden otroka namenili Kekcu in njegovim dogodivščinam. Otroci so se srečevali na različnih delavnicah, kjer so se družili ter ustvarjali.

Tako si je lahko vsak otrok izdelal Kekčevo palico ter Kekčev klobuk. Obiskala nas je teta Pehta in nam pokazala košaro z zelišči in rožicami. S seboj je imela čisto prave kapljice, s katerimi je pozdravila Mojčine oči. Ne, ne, tudi na Bedanca nismo pozabili! Izdelali smo sove za vsak primer, če bi nas presenetil, da bi ga lažje prepodili.

Na deževen dan se je prilegel tudi film o Kekcu, ki smo si ga skupaj ogledali.

Igrali smo se Kekčeve športne igre, kjer ni manjkalo veliko otroške razigranosti, uživanja in veselja do gibanja. Otroci so skakali čez palice, vlekli vrvi, prenašali storže iz košare v košaro, prenašali kamne z lesenimi žlicami, skakali v vrečah iz žaklovine in se igrali igrico s klobuki. Med igrami pa smo lahko slišali kravje zvonce, ki so naznanjali začetek in konec igre.

Seveda pa ne smemo pozabiti na Kekčevo pesem, ki je odmevala cel teden ob spremljavi kitare v našem vrtcu. Še vedno jo slišimo, kako jo otroci prepevajo in pri tem vriskajo: JU, JU, JU, JUHUHU.

Zapisala:Urška Kraševec

teden otroka1 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka2 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka3 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka4 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka5 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka6 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka7 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka8 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka9 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka10 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

teden otroka11 - Kekčeve dogodivščine - teden otroka

Skip to content