Načrt priprave na nujno varstvo

Spoštovani starši.

Glede na sklep vlade bo od četrtka, 1. 4. 2021 v vrtcu organizirano le nujno varstvo. Četrtek je seveda zelo blizu, a verjamem, da bomo vse uspešno organizirali. Glede na prve informacije pričakujem stroge omejitve glede tega kdo bo lahko pripeljal otroka v vrtec in kdo ne (predvidevam, da bo možnost varstva le za otroke staršev, ki delate v kritični infrastrukturi). Skladno s prvimi informacijami sem si zamislil sledeči načrt:

Ponedeljek, 29. 3. 2021 – Pričakujem okrožnico ministrstva z navodili (zelo verjetno v popoldanskem času). Po prejemu okrožnice se bom po potrebi posvetoval še z ustanoviteljem (predvsem v primeru, če bo v pristojnosti ustanovitelja kdo lahko pripelje otroka v vrtec).

 

Torek, 30. 3. 2021 – Vrtec posreduje staršem informacije o nujnem varstvu od 1. 4. do 11. 4. 2021. K informacijam bo dodan tudi spletni vprašalnik za prijavo v nujno varstvo. Prijave bomo predvidoma sprejemali do srede do 10.00 (potrdila, ki  bodo verjetno potrebna, boste lahko posredovali do četrtka zjutraj).

 

Sreda, 31. 3. 2021 –  Predvidoma do 10.00 boste lahko oddali prijavo otroka v nujno varstvo. Vrtec bo na podlagi prispelih prijav organiziral delo vrtca. Upam, da vas bomo že lahko obvestili o razporedu, možno je da bo razpored otrok šele v četrtek zjutraj na vhodnih vratih.

 

O tem katere enote bodo odprte, vas bomo obvestili v torek (na podlagi navodil okrožnice in dogovora z ustanoviteljem).

 

Verjamem, da bomo skupaj kos tudi temu izzivu.

 

Lep pozdrav.

 

Ravnatelj

Skip to content