Priprava na mesec junij, rezervacija, delo v vrtcu

Spoštovani starši

Kljub temu, da še ni informacij glede oblike delovanja vrtca v mesecu juniju, čutim dolžnost, da vam napišem nekaj besed.

Najprej hvala vsem za sodelovanje ob odpiranju vrtca – tako tistim, ki ste poskrbeli za varstvo otrok doma kot tistim, ki z doslednim upoštevanjem navodil pripomorete k lažjemu delu v vrtcu. Kljub vsem varnostnim ukrepom je prvi teden v vrtcu minil lepo in brez večjih zapletov, kar je opogumilo tudi zaposlene v vrtcu.

V začetku prihodnjega tedna vas bomo povprašali glede prisotnosti vašega otroka v vrtcu v mesecu juniju (upam, da bomo do takrat imeli tudi informacije o organizaciji dela vrtcev v juniju). Več staršev se je obrnilo na nas glede možnosti koriščenja rezervacij. Koriščenje rezervacij je opredeljeno v Odloku o določitvi cen programa. Odlok sprejme Občinski svet. Po trenutno veljavnem sklepu je možno koristiti rezervacijo za najstarejšega vključenega otroka v vrtec ob neprekinjeni odsotnosti najmanj en mesec in največ dva meseca v času od 1. 6. do 30. 9. Koriščenje rezervacije pomeni, da otrok ni v vrtcu, ne plačate oskrbnine, plačate pa rezervacijo v višini 63€. V sklopu interventnih ukrepov je tudi oprostitev plačila vrtca za starše katerih otrok bo v mesecu juniju doma, zakon se bo sprejemal v državnem zboru prihodnji teden. V vrtcu se bomo na to prilagodili tako, da bomo upoštevali morebitne rezervacije, ki bodo posredovane do 31. 5. 2020 za mesec junij, v kolikor pa boste upravičeni do brezplačnega vrtca, bo rezervacija za junij avtomatično stornirana.

Za koriščenje rezervacije je nujno oddati vlogo za koriščenje rezervacije

V mesecu juniju vas bomo povprašali tudi glede prisotnosti v mesecu juliju in avgustu. Običajno gre za počitniška meseca. Letos bo sicer verjetno nekoliko drugače in v vrtcu se bomo potrudili za fleksibilnost ob upravičenih razlogih, vseeno pa potrebujemo okvirne informacije zaradi organizacije dela in razporeda dopusta zaposlenih.

Zgodi se, da se vam situacija doma spremeni. V tem tednu smo najpogosteje prejeli vprašanje o vključitvi otroka v vrtec, ker ste nenadoma morali zaključiti s čakanjem na delo ali delom od doma. V takih primerih smo seveda pripravljeni na takojšen sprejem otroka v vrtec. Prosimo le, da en dan vnaprej (dopoldne) sporočite spremembo in nam poveste kdaj bo otrok prisoten, da ustrezno razporedimo strokovne delavce. Spremembo lahko sporočite na elektronski naslov ravnatelj1@vrtec-cerknica.si, v kolikor ne dobite pravočasnega odgovora, me pokličite na telefonsko številko 040 160 139.

Za opravila v upravi se v največji možni meri poslužujte urejanja zadev preko elektronske pošte (uprava@vrtec-cerknica.si) ali telefona. Izpolnjene obrazce lahko odložite tudi v nabiralnik (trenutno se nahaja levo od vrat, ki vodijo v upravo, prihodnji teden bo nameščen tudi pri glavnem vhodu).

Želim vam lep vikend.

Ravnatelj

Skip to content