Slovenski tradicionalni zajtrk v enoti Cerknica

Slovenski tradicionalni zajtrk v enoti Cerknica

Ob dnevu tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je potekal 15. novembra, smo v enoti Cerknica ta dan obeležili z različnimi dejavnostmi.

Že v začetku tedna je prav lepo dišalo iz igralnic po dobrotah, ki so jih pripravili otroci s pomočjo strokovnih delavcev v svojih oddelkih.

Skupine 1. starostnega obdobja in skupine starosti 2-4 leta so obiskale bližnjo kmetijo družine Caserman. Otroke sta prijazno sprejela gospod in gospa Caserman. Skupaj so pokukali v hlev, kjer so si ogledali krave in pujske, dogajanju sta zvedavo sledila tudi mucka in kužek. Seveda pred radovednimi otroškimi očmi ni ostal neopažen traktor.

Za skupini starosti 3-4 leta je knjižničarka Anita Leskovec pripravila zanimivo in poučno pravljično urico. Med policami je poiskala več pravljic in jih predstavila otrokom, ker pa ve, da se v vrtcu radi igramo, je pripravila tudi igro spomin s sličicami, ki se navezujejo na vsebine slovenskega tradicionalnega zajtrka.

Skupine starosti 4-5 let in 3-6 let so se posladkale z jabolčnim sokom. Hišnik Blaž jim je s prešo prikazal postopek stiskanja jabolčnega soka. Za pokušino jim je prinesel tudi jogurt iz kozjega mleka, ki ga prideluje na svoji kmetiji.

Otroke iz naših »najstarejših skupin« pa je v petek med skupnim zajtrkom obiskal gospod župan Marko Rupar, gospa Eneja Debevec iz Notranjskega regijskega parka, ki je otrokom podarila tudi družabno igro, ter gospod ravnatelj Gvido Cigale. V dopoldanskem času je v vrtec prišla še čebelarka Olga Braniselj. Otrokom je povedala veliko zanimivega o življenju in delu čebel.

Zahvaljujemo se vsem zgoraj navedenim, ki ste pomagali, da je dan slovenskega tradicionalnega zajtrka bil obogaten z vašim sodelovanjem. Zahvaljujemo se tudi zaposlenim v kuhinji, gospe Nini Ileršič za podarjen domač jabolčni sok in Čebelarskemu društvu Cerknica za podarjen med.

Skip to content