Tehnični utrinki iz skupine pikapolonice

Tehnični utrinki iz skupine pikapolonice

V oktobru smo pričeli s sklopom tehničnih dejavnosti. Najprej smo iz kleti prinesli v igralnico staro mizo, vso razmajano in potrebno obnove. S pomočjo hišnika smo jo popravili, obrusili in si tako uredili tehnični kotiček.

Najprej smo se preizkusili v zabijanju “žebljev” v stiropor. Tile žeblji so bili v bistvu kar podstavki za golf žogice, malo večji in so nam pri učenju zabijanja prišli zelo prav. Stiropor smo tudi žagali. Ko smo to že obvladali pa smo se lotili dela s pravimi, žeblji ,vijaki, ročnim vrtalnikom in kladivom. Ti pripomočki in kosi lesa so nam bili sedaj stalno na voljo in tehnični kotiček je bil tako v uporabi prav vsak dan. V teh mesecih je tako nastalo kar nekaj izdelkov: škatle za igrače, ograja za vrtiček, ki smo ga naredili, vtikanke, meči, avtomobili,…
Vrhunec teh dejavnosti je bilo srečanje očkov, ko smo v skupnem druženju sami izdelali lesene izdelke, darila za mamice ob materinskem dnevu.
Seveda pa v tem šolskem letu nismo ostali le pri lesu in orodju, ampak smo se učili tudi šivati; z šivanko kot tudi na šivalni stroj. Poleg tega pa smo ob raznih priložnostih ustvarjali iz odpadnega materiala.
Pestro in bogato leto je za nami. več pa na fotografijah.
Skip to content