Upravičenost do nujnega varstva (potrdilo delodajalca)

Spoštovani starši.

V kolikor bo od ponedeljka, 16. 11. 2020 še vedno organizirano le nujno varstvo otrok, bo le-to mogoče le ob pridobitvi potrdila delodajalca, da sta starša v delovnem procesu (bodisi na delovnem mestu ali kot delo na domu). To sledi iz dopolnitve Sklepa o določitvi izjeme od splošnega zaprtja vrtcev, ki jo je sprejel župan Občine Cerknica na podlagi posveta med vrtcem in ustanoviteljem. Izpolnjeno predlogo potrdila lahko oddate preko elektronske pošte uprava@vrtec-cerknica.si, na naslov Vrtec Cerknica, Cesta na Jezero 17, 1380 Cerknica ali v nabiralnik pred glavnim vhodom enote Cerknica (vsak od staršev/skrbnikov odda svoje potrdilo). Potrdilo delodajalca velja za tekoči teden.

Dopolnitev sklepa o določitvi izjeme od splošnega zaprtja vrtcev

Predloga potrdila delodajalca

Prosim vas, da v kolikor ste v vprašalnik napisali, da bo vaš otrok obiskoval vrtec do preklica, pa boste varstvo prekinili, to sporočite na elektronski naslov za javljanje odsotnosti (lahko odsotnost.cerknica@vrtec-cerknica.si)

 

OBRAZLOŽITEV

V Vrtcu Martin Krpan smo se ob zaprtju vrtcev z izjemo nujnega varstva odločili, da omogočimo varstvo otrokom vseh staršev, ki zaradi službenih obveznosti ne morejo zagotoviti varstva za otroka. Pri tem smo zaupali staršem in nismo zbirali nikakršnih potrdil. Trenutno je v varstvu 115 otrok (približno 24%), delež prisotnih otrok je visoko nad povprečjem v regiji. Ob nadaljnjem večanju števila otrok bi le stežka organizirali varstvo skladno z navodili pristojnih inštitucij. Trenutno je namreč kar nekaj zaposlenih odsotnih zaradi višje sile – varstvo otroka od prvega do petega razreda, zato so tudi kadrovske možnosti omejene. Pojavili so se indici, da je več otrok v varstvu v vrtcu kljub temu, da je eden od staršev doma in ne opravlja dela od doma (takšna prisotnost je neskladna z vladnim odlokom).

V vrtcu želimo z široko dostopnim nujnim varstvom za starše, ki so v delovnem procesu podpreti vse dejavnosti, tako storitvene kot gospodarske. Vendar moramo ob tem poskrbeti za preventivne ukrepe, da ne postanemo dejavnik tveganja za širjenje okužbe. Zato trenutno ne moremo omogočiti obiskovanja vrtca vsem otrokom. Varstvo je  upravičeno, če sta oba starša/skrbnika v delovnem procesu. V kolikor je eden od staršev doma (razen če opravlja delo od doma) otrok do varstva ni upravičen. To velja tudi v primeru. če je eden od staršev doma zaradi varstva mlajšega šoloobveznega otroka (v tem primeru mora poskrbeti tudi za varstvo mlajšega otroka).

Upam, da se bo epidemija kmalu umirila in bo vrtec ponovno odprt za vse otroke.

 

Ravnatelj

Skip to content