Vrtec od 4. 1. do 8. 1. 2021

Spoštovani starši

Najprej vam želim vse lepo v novem letu. Žal se kar se tiče epidemije in delovanja vrtca začenja tako kot se je zaključilo prejšnje. Po sklepu vlade bo od 4. 1. do 8. 1. 2021 potekalo nujno varstvo, kar za naš vrtec pomeni, da lahko otrok vrtec obiskuje, če oba starša delata ob predložitvi potrdila delodajalca.

Za vse, ki ste že posredovali potrdil delodajalca ni potrebno posredovati novih potrdil za obdobje od 4. 1. do 8. 1. 2021. Za tiste, ki boste otroke vključili v nujno varstvo po Novem letu velja, da potrdila posredujete do 5. 1. 2021, otroka pa lahko pripeljete v vrtec 4. 1. 2021.

Organizacijsko smo pripravljeni ne morebitno povečanje števila otrok, glede na prazničen čas in pomanjkanje časa tako ne bomo pridobivali prijav za nujno varstvo.

Pomembno pa je, da otroka zadržite doma v kolikor ni zdrav ali ste bili v rizičnih stikih. S preventivim delovanjem bomo največ pripomogli k čimprejšnji in trajni vrnitvi k normalnemu delovanju vrtcev. Žal imam iz nekaterih vrtcev informacije, da se je ob pojavu okužbe v vrtcu le-ta prenesla tudi na otroke, zato ne gre računati da se otroci ne okužijo (v Sloveniji je bilo v desetih dneh pred Novim letom odkritih povprečno 9 okužb otrok v starosti od 0-4 let in to ob majhnem številu testom pri predšolskih otrocih). Verjamem, da lahko ob resnem pristopu vseh uspešno zajezimo širjenje virusa. Na srečo so rezultati zadnjih dni v Občini Cerknica spodbudni.

Želim vam lep preostanek prazničnih dni.

 

Ravnatelj

Skip to content